Wednesday, May 6, 2009

Çilekli Yaş Pasta

Bahar yorgunluğunu hala üstümde taşıdığım için kendilerininin vermiş olduğu ağırlık canımı acıtır hale geldi. Hiçbirşey yapmak istemiyorum!

Dün akşam çaya misafirlerimiz olduğu için bende bahaneyle yaptıklarımı resmedeyim ve aranıza geri döneyim istedim. Sırasıyla üzerimdeki ağırlıklar birbir azaldıkça bende diğer tariflerimin hepsini blogumuza yükleyeceğim.

Gelen yoğun istek üzerine biraz geçte olsa yaş pasta tarifiyle başlamak istiyorum. Yaz sıcakları gelmeden pastaların o tatlı kremaları bizleri baymadan, Mayıs serinliklerine uygun, tarifi oldukca basit bir yaş pasta tarifiyle başbaşasınız.


Malzemeler

Pandispanyası için
  • 4 Yumurta
  • 4 Kahve fıncanı toz şeker
  • 4 Kahve fıncan un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 damla limon suyu
Veya
  • 1 paket hazır kek unu ( Pillspurry marka white cake mixi kullanabilirsiniz.)
Kreması İçin

  • Whipped Cream ( Amerikada yaşayanlar için1 küçük kutu, buzdolabında kullanıma hazır olarak satılanlardan, Türkiyedekiler için toz halindekı krem şantilerden1 paket)
  • Pandispanyayı ıslatmak için meyve suyu, hindistan cevizi sütü veya kahve kreması (Ben Coffe mate ın hazelnut cremasını kullanıyorum, pastalara çok yakışıyor çünkü)
  • Pastanın ara katları için çilek veya arzu ettiğiniz meyveler
  • Ben çilekli pasta yaptığım için ara kata çilekli whipped cream kullandım.
Süslemek için
  • Yaş hindistan cevizi ( İsterseniz kurusunu da kullanabilirsiniz)
Yapılışı

  • Şeker ve yumurtaları bembeyaz krema olana kadar en az 10 dakika çırpın. Sırasıyla kabartma tozu, limon suyunu ve en son unu ekleyin.
  • Yaglanmış kelepçeli yuvarlak kek kalıbınıza kek karışımını dökün.
  • 350F de 15 dakika pişirin ( Pişip pişmediğimi kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Islak çıkarsa pişirmeye devam edin)
  • Kek piştikden sonra soğuması için en az yarım saat bekleyin.
  • Kek soğudukdan sonra ekmek bıçağı yardımıyla (veya en keskın geniş bıçağınızla)keki 3 eşit kata bölün.
  • Her bir katı krema sürmeden önceden seçtiğiniz karışımı (Kahve kreması, meyve suyu veya hindistan cevizi sütü) dökerek ıslatın.
  • Islanan kata krema sürün.
  • Kremanın üstüne çilek parçacıklarını yerleştirin.
  • Diğer katlar için de aynı işlemi uygulayın.
  • Pastanın üstünü de kremayla kapladıkdan sonra hindistan cevizi pastanın heryerine gelecek şekilde serpin.
  • Servis yapmadan önce buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Afiyet olsun :)

***Aynı tarifle yapılan iki farklı alternatifı de beğenilerinize sunuyorum.

8 comments:

Feride said...

Iste Nurdan ablasinin Yahya icin hazirladigi dogum gunu pastasi. Gercekten muthis bir lezzetti. Kekleri kahve kremasi ile islatmak fikrini cok begendim bu sayede degisik tatlar elde etmek cok kolay oluyor. Tekarar eline saglik.

Nurdan Ozarslan said...

Feride ablacimm afiyet bal seker olsun :)
Ayni guzellikteki tadlari birlikte yine tadmak nasip olur insAllah.

Elif Aslan-Bulut said...

Yahya iyi ki dogmus. ellerine saglik Nurdan. benim dogum gunum de 28 haziran bu arada:) kimselere soylemezdim, ama bu pastayi gorunce vacip oldu:)

Nurdan Ozarslan said...

Cok tatlısın Elıfcıgım, iyi ki diger dogum gunu pastalarini koymamisim :))) yoksa sana pasta yapmak farz olurdu :D
Bu arada ben o tarihte malesef senden cok uzakta olacagim :P
Simdiden heppii bört day :D

Unknown said...

Nurdancim, her yaptigin ayri saheser oluyor valla. Cok guzel gorunuyor. Eminim tadi da oyledir. Yakin zamanda tadmak dilegiyle :)

esra çalış said...

Yine comment rekoru kırılmış burda:) Resimler de çok güzel ve bilgilendirici olmuş:) Ellerine sağlık..

Unknown said...

Tarifin ismi çilekli yaş pasta ama usta bir trickle sade hindistan cevizli pasta görünümü vermekte, ilginç :)

Anonymous said...

Gerçekten çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

Post a Comment