Saturday, May 9, 2009

Tek Lokmalık Minik Toplar



Haftalardır çok yoğun günler geçirdiğim için bu yoğunluğun içerisinde bütün işlerim son anda yapılmayı bekler oldu.

Dünde bu bahsettigim günlerden biriydi, akşam davetli olduğum yere eli boş gitmesem gayet şık olacaktı ama davete bir iki saat kala da harikalar yaratamazdım :( şöyle bir mutfağı kolaçan ettiğimde bulduğum malzemelerden bu harika tadlardaki minik toplari ortaya çıkarttim.

Birebir tarifi uygulayamabilirsiniz bendeki malzemelerden sizde olmadığı için, ama evdeki kullanamdığınız malzemeleri değerlendirerek harika şeyler elde edebilirsiniz.

Sıra geldi yiyenlerden tam not alan bu tarifi sizlerle paylaşmaya.

Malzemeler
  • 5-6 adet biscotti (Robotdan geçırılmış)
  • 1 çay bardağı fındık veya ceviz kırığı
  • 5-6 kaşık whipped cream (Veya 1 poset krem şanti kakaolu ya da sade olması tamamiyle sizin damak zevkınıze bağlı)
  • 1 kahve fincanı beyaz damla çikolata
  • 1 kahve fincanı kakaolu damla çikolata
  • 1 kahve fincanı çikolata kaplı üzümlü draje (veya sadece kuru üzüm)
  • 3-4 Çorba kaşığı rasberry reçeli ( veya vişne reçeli- Çilek reçelini tavsiye etmiyorum cok tatlı 0luyor)
  • 2-3 adet küp şeklinde kesilmiş kuru incir (Dilediğiniz kuru meyveleri de ilave edebilirsiniz)
  • Kek (Geçen yaptığım kubbe pastadan artan kekimi kullandım siz herhangi bir keki kullanabilir veya petıtböre bisküvi ilavesiyle kek alternatifini bu şekilde değerlendirebilirsiniz.)
  • 1-2 Çorba kaşığı findik ezmesi
  • 1-2 Çorba kaşığı Nutella

Üstünü süslemek için
  • Kuru hindistan cevizi
  • fındık veya ceviz
  • Kakao
Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp, elinizle yoğuruyorsunuz.
  2. istediğiniz büyüklükte parçalar kopartıp yuvarlak şeklini veriyorsunuz
  3. Tabağa yerleştirmeden önce hindistan cevizi dolu tabağın içine topu atıp kasede yuvarlıyorsunuz.
  4. Servis yapmadan önce en az 1 saat buzdolabında bekletiyorsunuz.
Afiyet olsun.

Bir sonraki tarifte buluşmak dileğiyle

2 comments:

Elif Aslan-Bulut said...

malzemeleri okuyunca tadini tahmin etmek zor olmuyor:) ellerine saglik

Anonymous said...

İçi çikolata dolu, tam bana göre :)

Post a Comment