Saturday, June 13, 2009

La Zona

Kanaatimce dünyadaki pek cok sorun paradan ya da gelir dağılımının eşitsizliğinden kaynaklanıyor. Para sahipleri, “fakirleri” her an üstlerine saldırmaya hazır açgözlü ve sinsi fareler gibi görürken, ellerindeki parayı da sonuna kadar hak etiklerine inanıyor ve o para üzerinde sadece kendilerini söz sahibi görüyorlar. Kendilerinin herşeyin en iyisini, en güzelini hakettiklerini ve hatta bunun için heyşeyin mübah olduğunu düşünüyorlar (İstisnalar (vicdan sahipleri) kaideyi bozmuyor).

İşte La Zona (Yasak Bölge)da, gelir dağılımının uçurumlar oluşturduğu Mexico’da gecen bir olayı anlatıyor. Zenginlerin kurmuş olduğu küçük bir kasaba sayılabilecek ebatlarda bir sitede yine bütün kurallar da site yöneticileri tarafından belirleniyor. Böylece kendi küçük şehirlerinde “fakirlerden” uzak güvenli ve huzurlu bir hayat sürüyorlar. Tabii bu arada sitenin dışındaki dünyada ise bir kuru ekmeğe muhtaç Mexico halkı yaşıyor. Ve bir gün olan oluyor. Düşen bir yıldırımın sonucunda yıkılan reklam panosu sitenin duvarlarının üstüne düşüp güvenlik kameralarından birini kırınca bunu fırsat bilen bir kaç genç sitenin içine girip hırsızlık yapmaya karar veriyorlar. İşler yolunda gitmeyince de kaçmak zorunda kalıyorlar. Fakat ne yazık ki hırsızlardan bir tanesi sitenin içerisinde mahzur kalıyor. İşte bu küçük hırsızın sitedeki zengin çocuklarından biriyle olan münasebetini anlatıyor film. Temelde ise para ya da güç sahibi olmanın, insanın nasıl tanıyı oynayacak kadar ileriye gitmesine neden olduğunu anlatıyor.

Film, bittiğinde insanın tüylerini diken diken edecek ve bir müddet etkisinden kurtulunulmasına müsaade etmeyecek bir yapım. Şiddetle tavsiye ederim...

P.S. Dikkat edenler için ilk 5-10 dakika içerisinde bir PG-13 sahne mevcut.

http://www.imdb.com/title/tt1039652/

2 comments:

farelzan said...

guzel bir filme benziyor... hatirlatma icin tesekkurler...

Feride said...

Yeni tarifler istiyoruzzzzz,bekliyoruz

Post a Comment