Monday, June 29, 2009

Product Key İçin Bir Kolaylık

Yoğun kullanımdan dolayı bilgisayarlarımızın zaman içerisinde yavaşlaması sanırım pek çoğumuzun başına gelmiştir. Bu durumda yapılacak en güzel çözüm, pc' yi formatlayıp eski haline geri döndürmek oluyor. Buraya kadar her şey tamam. Ama asıl sorunlar bundan sonra başlıyor.
Yakın zamanda başıma gelen bu olayda edindiğim tecrübelerimi paylaşmak istedim. Belki aranızda ihtiyaç duyanlar vardır. Basit bir word belgesini açmak için bile dakikalarca bekleyen bilgisayarımı, otomatik cd'nin beni yönlendirmesiyle formatladım. Ardından Microsoft Office, Ahead Nero gibi olmazsa olmaz programların kurulumuna geçtim. Bilgisayarımı alalı yaklaşık on sene olduğu için, bu programların cd'lerini bulamadım. Dolayısıyla elimde yüklemede kullanacağım bir "cd key", "product key" ya da "ürün anahtarı" yoktu. Programları yüklemek için yeni temin ettiğim cd'lerde de her şey var, ama bu anahtarlar yoktu. İnternetten bulup denediğim bazı anahtarlar da sonuç vermeyince, uzun araştırmalar neticesinde internette bir siteye ulaştım. Bu sitede yüklemek istediğiniz pek çok programa ait ürün anahtarları bulunuyor. Sitenin adresi:
Doğru ürün anahtarını elde etmek için yapmanız gereken tek şey, yüklemeye çalıştığınız programın tam adını arama motoruna doğru olarak yazmak. Örneğin Office 2003'e ait bir anahtar mı arıyorsunuz yoksa Office 2003 Project'e ait bir anahtar mı? İsmi yanlış yazdığınızda elbette ki bulduğunuz anahtar da sizin yüklemeye çalıştığınız programla uyumsuz oluyor.
Bilgisayarımdaki sorunu bu şekilde çözebildim. Sizin de böyle bir ihtiyacınız varsa, ne dersiniz, denemeye değer öyle değil mi?

2 comments:

Songul Dogan Ger said...

Aslihancim,
Bilgilendirmen icin tesekkur ederim ancak bildigim kadariyla Serial siteleri genelde virus tasiyan hacker siteleridir..Dikkat edelim..

Anonymous said...

Ben de işin bu yönünü bilmiyordum Songülcüm. Adaşıma anlattım, buraya yazmaya karar verdik. Çok şükür bana virüs gelmedi ama, olabilir tabi. Bilgilendirdiğin için sağol.

Post a Comment