Sunday, August 9, 2009

Mahlepli susamlı toplar

O kadar çok tarif var ki hangi birinden başlasam bilemiyorum :)) Bi öncelik verip başlamakta lazım ama değil mi? Bu haftanın talihli tarifleri şöyle;

Biri yine sevgili arkadaşımın favori tuzlusu Remziyeden, diğeri ise kayınvalidem Zehra hanımdan, ikisi de çok muhteşem herkes tarafından tam not almış beğenilmiş tatlar.

Önceliği tuzlu tarife veriyorum.

Ben TR ye gitmeden önce yaptığımız bir tarifti... Hazırsanız buyurun okumaya




Malzemeler

-1 Paket (250 gr) Oda sıcaklığında tereyağı (İsterseniz margarinde kullanabilirsiniz)
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta sarısı ( akını ayırıyoruz kullanılacak )
-Yarım tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı mahlep
-Alabildigine un (All Purpose)

Yapılışı

- Tüm malzemeler yoğurulup istenilen şekil veriliyor

-Önce yumurta akına daha sonra susama batirilip 350F (175-180C) pisiriliyor....

Şimdiden afiyet olsun hepinize,

Remziyeciğim güzel tarifin için teşekkür ederim canım :))

6 comments:

sukran said...

Nurdancigim, remziyenin bu harika tarifini burada yayinlamasina sebep oldugundan oncelikle mutesekkirim sana:D. Bu tarif yemede yaninda yat tariflerinden birisi bence remziyenin. Ama ben hem yesem hem yatsamda olur.Yanliz 2 kez yaptim remziyenin kurabiyesi gibi olmadi. Sanirim ilkinde un digerinde ocagin talihsizligi oldu. Yani ben beceriksiz degilim sende biliyorsunki.:P Aklima kotu kotu seylerde geliyordu. Yoksa remziye kendisi gibi yapamayalim diye eksik bir seylermi soyluyordu. Ama burda canli yayinda olmaz yapamaz herhalde . Ikinizede tesekkurler tarif icin. Afiyette kalin.

Hulya said...

Ellerinize saglik canlarim, eminim cok lezzetli oluyordur. Ben bu yogun tempoda uzun sure hamur isi yapmaya kalkisamam ama Remziyecim hazirlarsa insallah onu yemege vakit bulmaya calisirim :) Saka bir tarafa tortilla boreginin tarifini sabirsizlikla bekliyorum.

Anonymous said...

Nurdancığım tariflerinin hepsi birbirinden güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Ramazan'da tarif ekleme olur mu:) Ya da iftardan sonra ekle :)

zehra öz. said...

eminim ki Remziye Hanimin tarifi cok farkli bir lezzettir.Bircay kasigi limon suyu ilave edersek dahaa citir citir olacaktir ,ilk firsatta misafirlerime yapacagim.afiyet olsun.

Nurdan said...

Aslihancigim guzel temennilerin icin tesekkur ederim canim :)
Ramazanda yogunlugumdan firsat buldukca tarif ekleyecegim sorry :( ama istersen sen ekledigim tarifleri iftardan sonra takip edebilirsin :)))

Anonymous said...

Galiba öyle yapsam benim için daha hayırlı olacak :)

Post a Comment