Friday, August 7, 2009

RAMAZAN GELİRKEN...




Ramazana az bir süre kala piyasalar canlandı. Başta gıda olmak üzere birçok sektörde hareketlilik başladı. Ramazanın başlamasıyla bu hareketliliğin artması bekleniyor.Tatlıcılar, fırıncılar, kadayıfçılar, hazır yemek fabrikaları, bakliyatçılar başta olmak üzere bir çok sektör hazırlıklarını tamamladı. Ramazanın vazgeçilmezi tel kayadıf, yemeğin üstüne ikram edilen o güzel tatlılar olmazsa olmazı Ramazanın.Tabi imsakiye basan batbaacılar da bu hareketlilikten faydalananlar arasında.Kriz nedeniyle durgunlaşan piyasanın canlanması esnafı güldürdü.

Bu gün bir güzel haber de TMO (Toprak Mahsülleri Odası)dan geldi. TMO ile anlaşma yapan marketler ve bakkallar, mercimek ve pirincin kilosunu 2 TL den satacak.
Yapılan açıklamada "Buğdayda, yüksek rekoltenin gerçekleştiği bir hasat dönemi yaşanıyor. Mercimekte, ülkemizin bütün ihtiyacını karşılayacak üretim
gerçekleşti. Kanada gibi dünyanın önemli ihracatçı ülkelerinde önümüzdeki aylarda iyi bir rekoltenin gerçekleşmesi bekleniyor ve TMO'da da yeterli stok bulunuyor. Pirinçte, ülkemizin ihtiyacının tamamını karşılayabilecek bir üretim bekleniyor ve bir ay içerisinde hasat başlayacak."şeklinde konuşuldu. Ve de tarım ürünlerinde spekülatif fiyat artşlarına izin verilmeyeceği belirtildi.* Bu durumda geçen yıl 5 TL nin zerine çıkan fiyatlar indirilmiş oldu.

Bir diğer ramazan müjdesi de Türkiye Fırıncılar Federasyonundan. Genel Başkan Halil İbrahim Balcı ramazan sofralarının en önemli yiyeceği pidenin fiyatının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 3-3,5 TL arası olacağını söyledi.* Ramazanın bu güzel geleneği devam ettikçe sıcak pide almak için ezan saatine yakın, fırınların önünde kuyruk görmeye devam ediceğiz gibi.
Herkese sıcacık iftarlar diliyorum şimdiden...

*aa,zaman

0 comments:

Post a Comment