Bayram demişken ev yapımı küçük, orjinal, kestane dolgulu çikolatalar yapmak geliyor aklıma, İlk deneme gayet başarılı olunca kestane severlerle buluşturmak için görücüye çıkarma zamanının geldiğine inanıp sizlerle paylaşıyorum.
Tadı yiyenler tarafından çok ama çok beğeniliyor, hatta ev yapımı olduğuna inanmakta güçlük çekenler bile oluyor :)) Siz de misafirlerinizden önce kendinizi şaşırtmak isterseniz bu tarifi mutlaka denemlisiniz. İtiraf ediyorum Kafkas kestanelerinin yanında devede kulak kalıyor bu tadlar ama, benzer tadları özlüyorsanız tam size göre olduğunu düşünüyorum en azından nefsinizi az da olsa tatmin edeblirsiniz :))
Malzemeler
- 1 paket kestane (Soyulmuş, haşlanmış ve de fırınlanmış)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı toz şeker.
- 1\2 su bardağı su (şerbet için)
- 1 paket sütlü çikolata (tercihe göre farklı çikolatalar da olabilir)
Yapılışı
- Şeker ve suyu şerbet yapıp kaynatın.
- Kaynayan şerbetin içine kestaneleri atıp kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. (daha fazlası kestaneleri kurutuyor)
- Ocağın altını kapatıp tencerenın kapağını kapatıp kestanelerin içine şerbetini alması için en az yarım saat dinlendirin.
- Robotun içine kestaneleri atıp, şerbetden de birkaç kaşık alıp kestanelerin üzerine gezdirin. Pudra şekerini de ilave edip robotda parçalayın. Tadı az ise kestanelerin üzerine şerbetden birkaç kaşık daha gezdirebilirsiniz.
- Çikolatayı bir kaba alıp benmari usulü eritin. (ısıya danayanıklı bir kabı kaynayan suyun üstüne koyun tercihen çaydanlığın alt kısmını kullanabilirsiniz. Çaydanlığın üstünü kapatacak büyüklükte bir çorba kasesini koyun, su kaynadıkça kaptaki çikolata eriyecektir. Eridikçe karıştırın. sıvı bir kıvam elde edince hazır olduğunu anlayabilirsiniz)
- Eriyen çikolataları silikon buz kabına ( Ben IKEA'dan aldım) veya silikon minik cup cake kalıplarına fırça yardımı ile sürün.
- Kalıbın tamamının çikolata ile kaplı olduğuna emin olun.
- İçlerine kestane karışımından koyun.
- Kestanelerin üzerlerine tekrar çikolata sürün.
- Buzlukda yarım saat 45 dakika bekletin.
- Silikon kabı bükerek çikolataları çıkartın.
Ilk deneme olduğu için ben çıkartırken biraz çikolatları döküldü ama olsun tadları harikaydı :))
Afiyet, bal, şeker olsun ama kalori olmasın :)) Hatt mümkünse var olanları da yaksın :))
Bayram tadındaki minik çikolatalar sayesinde de hepinizin geçmiş Ramazan Bayramını kutluyorum :))
*** Aynı şekilde içine farklı tadlar yerleştirip ev yapımı farklı çikolatalar da yapabilirsiniz.