Friday, July 31, 2009

Beze

Gelelim ikinci tarifimize,

Tadı pastahenelerdekinden en az 10 kat daha güzel üstüne lezzetinden dayanamayıp çatlayan bu harika taddaki yapımı kolay sanat esarleriyle baş başa bırakıyorum sizleri, tarif için teşekkürler Zehra anne :))



Malzemeler

  • 1 Yumurta akı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
***Ölçüyü birebir arttırıyorsunuz ( 2 yumurtaya,2 çay bardağı şeker gibi)

Yapılışı

  • Yumurta tuz ve şekeri ısıya dayanaklı bir kabın içine alıyorsunuz.
  • Mikserle biraz ocağın üzerindeyken biraz tezgahın üzerindeyken krema kıvamına gelene kadar çırpıyorsunuz,
  • şekerler pütür pütür elinize gelmiyorsa olmuş demektir.
  • Pasta şırıngası yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsimize istediğimiz büyüklükte sıkıyoruz.
  • Arzu ederseniz üzerine damla çikolata, M&M antep fıstığı, fındık veyaz ceviz kırığı da serpepilirsiniz.
  • Fırınımızın en düşük ayarında yaklaşık 1 saat pişiriyorsunuz.
  • Pişerken kapağını açmıyorsunuz.


Tarif için kayınvalideme teşekkürler, tarifi deneyenlere kolaylıklar, yiyenlere de afiyet olsun dileklerimizi iletiyoruz, bir sonraki tarifde görüşmek dileğiyle...

*Resımlerı buyuk gormek ustersenız resmın uzerını tıklamanız yeterlı.

4 comments:

Anonymous said...

Beze ya da bizdeki adıyla ballıbaba:) Bayılıyorum bu tatlıya. Ben yaparken sadece tezgahın üzerinde çırpıyordum. Ocakta çırpıldığını hiç duymadım ve denemedim. Bir de böyle deneyeceğim inş. Ellerine sağlık.

ayse sumeyra ozarslan karakoc said...

Ben bunlarin tadina bakabilme sansi olanlardandim gercekten harikalar:):):):)(Ayse Sumeyra&Mustafa Karakoc)

hertelden said...

Canim benim sen ne yaptin bu tarifi denedikten sonra bittikce beze yapiyorum bide ustune yumurtanin sarisini kullanip beyazini kullanmayacagim tarifler uzerinde yogunlastim :))...
Cidden uzun suredir denemek isteyipte deneyemedigim beze yi senin yazdigin tarif uzerinden denemek istedim ve cidden bekledigimin cok ustunde bir guzellikle karsilastim ..Bu tarifleri bizimle paylastigin icin tesekkur canim ..
Eline ,koluna,yuregine saglik...

Nurdan Ozarslan said...

begendigine sevindim canim, sekerpare yaparken sarilarini kullanip beyazlarini ayiriyorsun ya, beyazlari o zaman da degerlendirebilirsin canim, okudum blogundan nasil nasil guzel olduklarini :)) Afiyet olsun, ellerine saglik ;)

Post a Comment