Wednesday, August 26, 2009

Kaşarlı kırmızı biber közlemesi




Tarifimiz oldukça kolay ve pratik, dikkat edilmesi gereken tek bir nokta var servis edilmeden 5 dakika önce hazırlamanız gerekiyor, zira kaşarlar donarak damaklarda istenilen lezzetli tadı bırakmayabiliyor.


Geçen akşam Remziye misafirlerine yaparken bende elimde makinem hemen fotograflarını çektim, ikramı tatdıkdan sonra ise içimden iyiki fotoğraflarını çekmişim bizim bloga malzeme çıktı dedim :)) gerçi yüklenecek tariflerin sayısı giderek çoğalıyor ama ben hem Ramazanda yapılması pratik garnitür olur düşüncesi ile sizlerle hemen paylaşayım istedim, hemde Kırmızı biber sevmeyenlerin bile yediklerinde beğenecekleri bir tat olduğundan araya çok zaman girmeden tarifi vereyim dedim :)

Malzemeler

  • 1,5 cup (yaklaşık 750 gr) közlenmiş kırmızı biber. (Amerikada yaşayanlar bulundukları eyalette restorant depot varsa, supremo ıtalıano markasını tercıh edebılırler hem mıktar olarak baya cıkıyor hemde fıyatı cok uygun)

  • 50 gr tereyağı veya margarin

  • 1 su bardağı (200 ml) rendelenmiş kaşar peynir

    • Yapılışı

    • Közlenmiş biberlerin suyunu süzelim

    • İnce ince doğrayalım

    • Tereyağını tavada ısıtalım ve ardından kırmızı biberleri ekleyelim.

    • Biraz yağda çevirdikden sonra kaşarları ilave edelim.

    • Kaşarlar erimeye başladığında ocakdan alıp servis tabaklarına alalım.

      • Afiyet olsun, iki arada bi derede aldığım bu güzel tarifi bizlere o guzel iftar sofrasinda tattırğı için Remziyeye teşekkür ediyorum :))


        6 comments:

        Anonymous said...

        Nurdancım tarif çok güzel görünüyor. Hele benim gibi kırmızı biber közlemesini seven biri için ayrıca güzel :) Gurbet elde Ramazan ve iftar coşkusunu beraber yaşıyor olmanıza çok sevindim. İftar saatlerinde bizi de duadan unutmayın inş :)

        Nurdan Ozarslan said...

        Guzel dusuncelerin icin tesekkur ederim canim :)) Ahh birde sen bunu tatsan kim bilir neler dusuneceksin ;))
        Dualar musterektir, sende beni unutma olur mu? :D

        Anonymous said...

        Ederim tabi dua. Belki bir gun senin yaptigini tatmak nasip olur:)

        vildan said...

        tarifin için teşekkürler canım.senden yeni şeyler öğrenmek çok güzel.ellerine sağlık.

        hertelden said...

        Soframa ayri bir renk cok hos bir lezzet kattin canim tesekkurler...

        Nurdan Ozarslan said...

        Ayri bir renk, hos bir lezzet kattigi kesin ama ben tarafindan verilmedi bu tarif :)) tesekkurler Remziye'ye :))

        Post a Comment