Bence Ramazan deyince akıllara gelen iki tatdan biri paçanga böreği, diğeriyse Ramazan pidesidir. Bu tarifte yine Remziye'de olan günlerde resmettiğim tariflerden biriydi, Ramazana uygun olduğu için hemen paylaşayım istedim. Yiyenlerden tam not alan bu güzel tarifle başbaşasınız efendim...
Malzemeler
1 Orta boy kabukları soyulmuş domatesiki adet (İsteğe bağlı daha az veya daha çok) az acılı biber200 gr pastırma (isteğe bağlı daha az veya çok)1 su bardağı (200 ml) rendelenmiş kaşar peyniriKızartmak için 1 bardak sıvıyağDomates, pastırma ve biberleri sotelemek için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağYapılışı
Tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı koyup ocağın altını yakın.Domatesleri küp küp doğrayın ısınan yağa ekelyin.Domatesler suyunu bırakmadan ince ince doğradığınız biberleri ekleyin.
Sebzelerin renkleri değişince pastırmaları ekleyip soteleyin.
Karışım hazır oldukdan sonra servıs tabağına alıp biraz ılımasını bekleyin.
Daha sonra kaşarı ekleyerek karıştırın.Üçgen yufkaların geniş kısımlarına 1 ya da 2 kaşık karışımdan koyun.Sigara böreği sarar gibi sarın.
1 bardak sıvıyağımızı kızartma tavasına alıp kızdıralım, iyice kızdıkdan sonra börekleri sırayla yağa koyalım. önlü arkalı kızartıp peçete serili tabağımıza alalım.Börekler ılıyınca ortadan kesip servis tabağımıza koyalım.Afiyet olsun şimdiden, tarifi bize birebir gösterdiği için de Remziye'ye teşekkür ediyorumm :))
11 comments:
Nurdancığım birbirinden lezzetli tariflerini sırayla deneyeceğim inşallah.Ellerine sağlık:)
Valla burdan gormek istemiyoruz biz tadina bakmak istiyoruz.Yani mubarek Ramazanda bu bize yapilirmi hic.Harika gozukuyo Remziyecim ellerine kollarina saglik, bende isterim ona gore.Nurdancim ben kucuklugumden beri ozellikle Ramazanlarda yapilan bir borek oldugunu duymamistim Pacanga boreginin, biz sadece Ramazana ozel pide kismini duymusuz hep:)))) Verdigin bilgi icinde tesekkurler canim, ogrenmis oldumm.
Ayy cok hossun Meryem ablacim :)) Ramazan denilince Ramazan pidesi, pastirma ve dolayisiyla pacanga boregi yenirdi Ramazan ikramlarinda, Amerika'ya geldigimden beri ilk defa Remziye'de yedigim icin eski Ramazanlar geldi aklima o yuzden oyle yazdm :D
Zaten dikkat ettiysen bence demisim :))
Elifcigim birbirinden lazzetli tariflerimi deneyecek olmana sevindim :))Sonucunu bizlerle paylasirsan da cok memnun olurum :))
Ellerine sağlık. Çok hoş görünüyor. Ama acaba bu harcı tüm bir yufkaya sarıp üstüne yumurta sarısı sürerek fırına versek olur mu ki diye düşündüm. Kızarmış hamur pek sevmediğim için böyle bir alternatif geldi aklıma.
Insallah bir gun sende yaparsan simdiden afiyet olsun diyiim ben sana :))
Soyledigin sekilde yaparsan sanki pacanga boregi degilde daha farkli bir borek yiyior gibi olabilirsin, madem kizarmis sevmiyorsun, bu sekilde yapip altini ve ustunu firca yardimiyla hafif yaglayip firinda kizarana kadar pisirsen bellki senin soylediginden daha iyi bir alternatif olabilir :))
Denersen sonucu bizlerle mutlaka paylas olur mu?
Tabi eger denersem sonucu muhakkak paylasirim ins:)
Nurdan`cim,
Omrumun ilk pastirmali tarifini deneyecegim.Sahura misafirlerim var,umarim senin ki kadar basarili bir sonuc alirim..
tariflerin icin tesekuurler...
Nurdanim,
Sonuc mukemmeldi.(Evden geceyarisi yayilan pastirma kokulari haric)Iyiki kizartirken bir tanesinin tadina bakmisim,tabak bos dondu hepsini bitirmis.Ellerine saglik...I am looking forward to see more recipe from my Memleket..:)
yaptık yedik afiyet olsun bize ramazan için biraz ağır oldu yalnız kızartmak yerine fırınlamak hafifletebilir ama kaşar ve yağ boş mideye iyi gitmiyo onun dışında tabiiki it's awesome!
en sevdiğim böreeeeeeekkk!!ama ben fırında yapıyorum yemeğe doyamıyoruumm;...)yalnız sen extradan biber ilave etmişsin ve domatesle birlikte pişirmişsin o şekilde de denicem...
Himmm, bende firinda hic denememistim, bende firinda deniyim bakim nasil olacak? biberli ve domatesli muhtesem oluyor :)
Post a Comment