Yapılışı
Ilk deneme olduğu için ben çıkartırken biraz çikolatları döküldü ama olsun tadları harikaydı :))
Afiyet, bal, şeker olsun ama kalori olmasın :)) Hatt mümkünse var olanları da yaksın :))
Bayram tadındaki minik çikolatalar sayesinde de hepinizin geçmiş Ramazan Bayramını kutluyorum :))
*** Aynı şekilde içine farklı tadlar yerleştirip ev yapımı farklı çikolatalar da yapabilirsiniz.
Türkiye den tariflere devam...
Güzel bir İzmir sıcağında taptaze meyvelerin ve sebzelerin satıldığı halk pazarında gezerken, şeftali, çilek, domates, biber ve taze birçok meyve kokularının beni cezbettiği ve benim kendimden geçtiğim günlerden birgündü o gün, pazar kokusunu bu denli özleyeceğim hiç aklıma gelmezdi :)
Ben kokularla mest ola durayım, deniz börülcesi alalım mı? Sever misin diye bir soruyla irkiliverdim :)) Börülce ile deniz börülcesi arasındaki farkı sormuştum hemen, ona göre bir çıkarsama yapıp ismini ilk defa duyduğum bu sebze hakkında kendimce bir çıkarsama yapacaktım herhalde, Özelliği deniz kıyısına yakın yerlerde yetişmesiymiş, birde İzmir'de daha bi çok yetişirmiş bu bitki, her sahil semtinde satılmıyormuş, buymuş özelliklerinden biri de, bir de ilk baharda tüketilmesi onu daha çok yiyilir kılıyormuş, çünkü sonbahara doğru deniz tuzunu iyice çektiği için aynı lezzeti ve tadı vermiyormuş.
Birde çok ama çok sağlıklıymış, İyotlu topraklarda yetiştiğinden iyot eksikliğine bağlı guatr hastalığına iyi gelıyormuş. Bunun yanında idrar arttırıcı ve kuvvet verici özelliği de varmış, bunun yanı sıra sodyum, potasyum, magnezyum, iyot, kükürt, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, manganez ve bakır gibi minerallerde içerirmiş. İşte buymuş Deniz Börülcesinin kısa hikayesi,
Gelelim tarifine ve börülce hakkındaki gerçeklere :) İtiraf etmeliyim ki haşlanırken yanına pek yaklaşmayın zira etrafa vermiş olduğu koku pek bir kötü, pek bi rahatsız edici :) Bide kılçıklarını ayıklamak çok zahmetli, tüm bunlara rağmen tadını tattığınızda çektiğiniz tüm zahmetlere değeceğine garanti verebilirim :)
Tarif kayınvalidemden, resmetmesi ve site de tarifi vermek de benden, tarifi okumasi, uygulaması ve yorumları yazması da sizden :)) Güzel bir iş bölümü oldu ne dersiniz?
Malzemeler
Yapılışı
Afiyet olsun :))
Karamelize için
Yapılışı
***Afiyet olsun, yaptığınızda beni çağırmayı unutmayın :)) Resimlerin daha yakından incelemek isterseniz üzerlerini tıklayabilirsiniz.
İç Malzemesi
Yapılışı
Yapılışı
Afiyet olsun, iki arada bi derede aldığım bu güzel tarifi bizlere o guzel iftar sofrasinda tattırğı için Remziyeye teşekkür ediyorum :))
Yapılışı
Afiyet olsun şimdiden, tarifi bize birebir gösterdiği için de Remziye'ye teşekkür ediyorumm :))
Yapılışı
- Tüm malzemeler yoğurulup istenilen şekil veriliyor
Şimdiden afiyet olsun hepinize,
Remziyeciğim güzel tarifin için teşekkür ederim canım :))
Şerbeti için
Yapılışı
*** Biz verdigim tarifin yarisini yaptik, dilerseniz siz tamamini uygulayabilirsiniz.
Afiyet olsun, tarif ve emeginiz için teşekkürler Zehra anne :)
Meger gercek dostlar ayrilikla bilinirmis….
Ebed yolcularinin yurudugu kervanda
Rahat rehavet nedir bilmeyen o ruhlara
Yollar ,zaman ve mekan hic engel degilmis
Elbet goz yasarir,gonul huzunlenirmis
Muhabbet-i Hakikiye iste boyle erilirmis…..