Öncelikle yapımı çook zahmetli gibi görünsede tarifi okudukdan sonra hiçte göründüğü kadar zor değilmiş diyeceğiniz bir tatlı. Görüntüsüyle ve de tadıyla herkesi büyüleyen bir tarif, akıllarda kalan unutulmayan orjınal birşey yapmak isterseniz mutlaka denemeilisiniz.Heler bir kere yapıp misafirlerinize ikram ettiğinizde iltifatların, tarifini isteyenlerin ardı arkası kesilmeyeceği için devamlı yapmak isteğiniz bir pasta olacak.(Garanti:)
Bu pastayı Remziyeyle birlikte hem onun öğrenmesi hemde sizlere aşama aşama resmedeyim diye birlite yaptık. Öncelikle kendisine teşekkürü borç biliyorum krema yapımındaki gösterdiği sonsuz sabır için(Sabrın sırrı aramızda :)
Pastayı yaptık, kendimizide birgüzel davet ettirdik evine, oda sagolsun baya güzel ikramlar hazırlamış, en popüler olanlarını sizlerle en kısa zamanda paylaşacağım. Pastanın tarifini isteyenleri direk blogumuza yönlendirdiğim için, tarifini de sıcağı sıcağına sizlerle paylasaşayım istedim.
Malzemeler
Pandispanyası için
- 4 Yumurta
- 4 Kahve fıncanı toz şeker
- 4 Kahve fıncan un
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 damla limon suyu
- Yarım kavanoz Raspberry reçeli
- 4-5 çorba kaşığı incir veya kayısı reçeli
- Şeker ve yumurtaları bembeyaz krema olana kadar en az 10 dakika çırpın. Sırasıyla kabartma tozu, limon suyunu ve en son unu ekleyin.
- Yaglı kağıt serilmiş tepsiye kek karışımını dökün.
- 350F de 15 dakika pişirin ( Pişip pişmediğimi kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Islak çıkarsa pişirmeye devam edin)
- Tezgahı kekin büyüklüğünde strech wrap sermeden önce tezgahı ıslatın ve strech wrapı serin.
- Strech wrapın üzerine de çok az su serpinve kek olan tepsiyi ters çevirin.
- Yağlı kağıdı kekin üzerinden sıyırın. (sıyrılmakta zorluk çekerseniz kağıdın üzerini ıslatın)
- Yarım kabanoz raspberyy reçelini kekin üzerine sürün.
- Kekin kenarından sıkıca sarmaya başlayın.
- Keki rulo haline getirince üzerine strech wrapla kaplayıp buzlukda en az 2 gün bekletin. (1 ay kadar da buzlukda saklayıp tazeliğini muhafaza edebilirsiniz)
- Rulodan ince dilimler kesin.
- Çukur bir karıştırma kabının içini strech wrapla kaplayın.
- Dilimlediğiniz parçaları kaseye dizin.
- Kremasını hazırlayıp kasenin içindeki keklerin üzerine dökün.
- 250-300 gr beyaz çikolata. (Bıçakla ince ince keserseniz daha kolay eritirsiniz)
- 1,5 cup heavy cream
- Kaynatmak için su.
- Hevay Cream crema haline gelene kadar mikserle çırpın.
- Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin (Küçük bir kapta suyu kaynatırken kabın üstüne bır kase koyup çikolataları eritme işlemi)
- Üzerine eritilmiş ve ılımış beyaz çikolatayı dökün ve mikserle karıştırmaya devam edin. Eğer karışım cıvık olur katılaşmazsa 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyerek karışımı katılaştırabilirsiniz.
- Kremanın üzerini kalan kek dilimleriyle kapatın.
- En üstü kurumasın diye strech wrapla kaplayıp üzerine tabak koyun ve buzdolında en az 1 gece bekletin.
- Servis yapacağınız gün tabağa alıp keki ters çevirin ve üzerine kayısı veya incir reçelini fırça yardımıyla sürün.
Afiyet olsun :)
**Aynı tarifin iki farkli alternatif resmini de ekledim :)
5 comments:
Nurdancim pastalarin harika gozukuyor ama bu siralar tuzlu ve eksilerle aram pek bir iyi. Kisir ve kizartma tariflerini dort gozle bekliyorum.
Pasta çok güzel görünüyor. Yapılışı da ilginçmiş. Ama içinde geçen bazı kelimelerin anlamını bilmediğim için sözlükten baktım. Blogtaki arkadaşların çoğu Abd'de olunca dil alışmasından sanırım böyle yazılıyor :) Mesela Heavy Cream, sanırım kaynatmadan katılaşan bir çeşit krema markası. Daha önce hiç duymamıştım.Bu güzel tarifi ben de denemek istiyorum İnş. Ellerinize sağlık.
Benim icin de yapar misin cok nefis gornuyor :)
RASPBERRYLI PASTA:
Bu pasta yapilirken ki gece aklima geldi.12 mayis benim dogum gunum ve Remziyecigimin evi.Allahim o geceki gergin hava Nurdanla siritirak durumu kurtarmaya calisma operasyonlari:)))Remziyecim, kizgin bogam benim nasilda morallari bozuldu.Ama nurdancim dusunuyorumda bizde gerginligi dagiticaz diye ortaligi iyice kaynattik.Kizlaaaaarrr cok ozluyorum sizleri orayii aklimdan cikmiyosunuz napicam ben:(((
Nurdancim harikasin ben bundan istiyorummmm
Post a Comment