Monday, May 11, 2009

Bebekler

Klasik aşk hikayeleri vardır ya sevenler kavuşamaz ve sonunda ölmeyi tercih ederler. Aslında çok dokunaklı gibi görünse de bence bu tip aşıklar kolaya kaçanlardır. Ne oldu, öldün bitti. O aşktan payına düşeni yaşamadın. Belki o acıya katlanmak gerekiyodu. Gerçekten aşıksan o aşkın sana reva gördüğü herşeyi başın gözün üstüne kabul etmen ve teslim olman gerekiyordu. Işte Bebekler (Dolls; http://www.imdb.com/title/tt0330229/) böyle, tam teslim üç aşkın ve aşığın hikayesini anlatıyor.
Filmdeki ilk hikaye Matsumoto ve Sawako’nun hikayesi. Matsumoto ve Sawako birbirlerini çok seven genç bir çifttir. Fakat Matsumoto’nun ailesi onu zengin bir ailenin kızıyla evlendirmek ister ve paranın ve makamın çekiciliğine kapılan Matsumoto bu kızla evlenmeyi kabul eder. Tam düğün günlerinde Sawako’nun intihara teşebbüs ettiğini öğrenir ve düğünü terk ederek Sawako’nun kaldırıldığı hastaneye gider. Sawako’yu hastaneden çıkarır ve onlar için zorlu bir yolculuk başlar.
İkinci hikaye emekli bir Yakuza patronu olan Hiro ve otuz yıl önce fakir hayatından kurtulup zengin olma hayalleri ile büyük şehre göç etmek için terkettiği sevgilisi Ryoko hakkında. Hiro otuz yılın sonunda eski sevgilisi aklına gelince onu bulmak için eskiden her hafta buluştukları parka gider ve gördüklerine inanamaz.
Üçüncü hikaye ise ünlü bir şarkıcı olan Haruna ve onun en sadık fanlarından biri olan Nukui’nin hikayesi. Haruna bir gün geçirdiği bir trafik kazası sonucunda gördüğü hasardan dolayı şarkıcılığı bırakıp kimseyle görüşmemek için kendi dünyasına çekilir. Nukui ise ona olan sadakatinin gereğini yapar ve onu bir kere daha “görmek” ister.
Film oldukça yavaş akarak ve yönetmenin yakalamış olduğu en güzel renkler ile en güzel manzaraların birleştiği bir sanat filmi tadında ilerlemekte ve bende, bu kadar etkileyici hikayeler olmasa bile bu sahneler için izlerdim bu filmi hissi uyandırmakta. Ve sonunda film bittiğinde ise benim için hala devam etmekte, kafamın ve kalbimin bir köşesinde içimi tırtıklamakta.

2 comments:

Aslihan Ozkaya said...

Vay be çok güzel yorumlamışsın Sümeyra.. Eğer bu yorumunu filmi izlemeden önce okusaydım o zaman filmi izlerken bu kadar sıkılmazdım herhalde:)

Anonymous said...

İzlemedim ama öyle güzel anlatmışsın ki merak ettim.

Post a Comment