Friday, July 31, 2009

Cevizli Kurabiye

Tarifler çoğalınca bende aynı anda iki tarif vermeyi daha pratik buldum :)

Kategori şeklinde ayıracak olursak Tr ye gitmeden öncekiler ve gittikden sonrakiler olmak üzere iki farklı başlık altında toplanabilir.

Ramazan ayı gelmeden tarifleri vermeye başlayayım ki hem tarifi verenlere ayıp olmasın :)) hemde Ramazanda iştahımızı kabartmasın bu nefis görüntüdeki tadlar değil mi??



İlk tarif canım arkadaşım Remziye'den İkinci tarif ise Sevgili Kayınvalidem Zehra hanımdan geliyor.

Ben Tr ye gitmeden hergüne bir tarif sıkıştırmaya çalıştığımız günlerde yapılmış bir tarifti Remziyenin ki, tarifi yayınlama süresini göz önünde bulundurduğumuzda oldukça zaman almış olup zaman aşımından tazeliğiğni koruyamasada görüntüden ne kadar lezzetli ne kadar ağızda dağılan bir kurabiye olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım.

Remziyeciğim kurabiyeler konusunda yakında Atlanta'nın yeni kurabiye uzmanı olacak gibi görünüyor :)) Zira kurabiyesini kim tadsa tarifini verir misin diyor :)) Ben de bu firsati degerlendirip ilk kurabiye tarifini kendisinden aliverdim :))

Tarif için teşekkür ediyoruz kendisine yapımı kolay bol kalorili harika kurabiyelerin yapılışı ve resimleriyle baş başa bırakıyorum sizleri :))

Malzemeler
  • 250 gr tuzsuz margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta sarısı ( Akını üstüne kullanacağız)
  • 7 yemek kaşığı pudra şekeri (Tatlı sevenler tepeleme sevmeyenle normal)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Aldığı kadar un (All purpose)
  • Arzu edilirse hamurun içine de ceviz ilave edilebilir.
  • 250 ml ceviz içi

Yapılışı

  • Yoğurma kabına aldığınız tüm malzemeleri kulak memesi yumuşaklığı kıvamında yoğuruyoruz.
  • Hamurdan yuvarlak parçalar kopartıp pinpon topu büyüklüğünde toplar yapıyoruz.
  • Önce yumurtaya daha sonra kırılmş cevizlere buluyoruz.
  • 350 f da en az 20-25 dakika pişiriyoruz.

6 comments:

Anonymous said...

Evde yapılmadan ziyade hazır alınmışa benziyor görüntüsü. Kim bilir nasıl da kıtır kıtır olmuştur:) Ellerine sağlık.

ofo said...

Ellerine sağlık :)

Gulcan Saglam said...
This comment has been removed by the author.
Gulcan Saglam said...

Nurdancim. Ne kadar ugrassam da Remziye'nin yaptiklari kadar guzel olmayan tariflerden biri bu :) Tatliyla arasi pek iyi olmayan beni bile bir tepsi kurabiyeyi tek basina yiyebilecek potansiyele getiren bu tarifi paylastigin icin tesekkurler. Hamaratligin da bir tarifi olsa keske :)

nurdan said...

Remziye zaten kurabiye alaninda ayri bir yetenek, bunu kuskusuz hepimiz kabul ediyoruz :)) Ama olurda aramizda isimsiz yeteneklerde varsa belki bu tarif onlara isik tutar umidiyle yerlestirdim :))
Hamaratligin tarifiyse dogustan Allah vergisi oluyor sanirim cicim :) Belki blogu takip edersen kimbilir gunun birinde sende hamaratlit kategorisinde yer alabilirsin :P

Neslihan said...

Kurabiyeler cok guzel gorunuyor hic kurabiye yapmadim ilk bunu denerim ins :)ayrica sokak simiti tarifi olmasi harika cok seviyorum. Yemek konusunda alcak gonullu olmaman normal :D tarifleri gorunce

Post a Comment