Monday, July 6, 2009

Nihayet Dusun-C deyim...

Degerli Arkadaslar,

Dream Team-Online dan gayri bir yere yazamiyordum ancak Ayse Kubra Ablanin tavsiyesi uzerine Dusun-C ye yazmaya karar verdim..:)

Dream Team e gecen gun bir soru sormustum..aynen yineliyorum:

Paradoks degil..Sadece fikrinizi almak istedim;


"Atesin icinde olan midir yanan yoksa icinde ates olan mi?"

10 comments:

Anonymous said...

Ateşin içinde olan değil, içinde ateş olandır bence. Sen ateşin içinde olsan, ama ateş sana hükmedemese; yanmazsın. Tıpkı "Ya naru kûni berden ve selamen alâ İbrahim" Âyetinde olduğu gibi. Ama dış görüntün serin selâmetli de olsa, içinde ateşler yanıyorsa rahat değilsindir. Serin görünürken derin derin yanmaktasındır aslında, hafizanAllah.

Konuyu zahiri değil manevi boyutta ele alırsak, gerçek ateş; insanın insanlığından çıkması durumudur aslında. Kişi ilk bakışta çok müreffeh bir yaşam sürüyor gibi görünebilir bize. Ama belki yaptığı yanlışlardan dolayı manen kendini, insanlığını, huzurunu yakıyordur. Hazreti İbrahim örneğinden öğrendiğimiz odur ki, insanın gönlü güllük gülistanlık olursa bildiğimiz manadaki "ateş" ona hiç bir zarar veremez. Ancak insan gönül babından boşsa/yanlıştaysa, zahiri değil belki ama, hakiki ateşin içinde cayır cayır yanmaktadır aslında.

Hani bazen insan bir Allah dostunun Allah'a olan sevgisine, ya da Kerem'in Aslı'ya olan sevgisine bakar ve hayretle karışık bir hayranlık duyar. Belki bu sevgiyi ucundan kıyısından anlayabildiğini düşünür ve sevinir. Öyle anlarda insanın aklına, şimdilerde birbirlerine her dile dolanmış aşk sözcüklerini sıralayan, ama belki gerçek aşkı hiç tatmamış insanlar gelir. "Ah keşke onlar da bu sevgiyi anlayabilselerdi" diye iç geçirir. İlk gruptakiler zahirde "aşkından ateşler içinde yanmakta"dır ama, aslında içindeki ateşi Hakiki Dost'a duyulan sevgide söndürüp selamete ulaşmışlardır. Ve yanan, ama bunun farkında bile olmayan, diğerleridir aslında.

Çok hoş bir konu Songülcüğüm.Açıklayıcı oldu mu ya da senin kastetmek istediğin manayı kapsadı mı bilemiyorum ama, aklıma gelenler bunlar. Ve arkadaşların neler yazacaklarını da merak ediyorum.

Ayse Kubra Coskun said...

resimli comment birakmama musade etmiyordu web sayfasi... ayri bir post olarak biraktim yorumumu
Aslihan, var mi bir yolu benim bilmedigim?

Anonymous said...

Ablacigim eminim benim bilmedigim ama sizin bildiginiz yollar vardir. Ben ancak basarabilenleri ozenerek seyrediyorum. O kadar eksigm ki...

Ayse Kubra Coskun said...

evet songul... diyorum ki ates icinde olan yanar... icinde ates olansa yakarmis...

Sumeyra Tosun said...

nice :)

berfu said...

:) ben ce ikisi de yanar ama yanma mahiyetleri farklidir :)

berfu said...

siteye uzun suren internet kopuklugumdan pek girememistim, degisiklikler olmus..haid hayirli olsun..
selamlar..

berfu said...

bu arada yazi nasil yukluyoruz arkadaslar yeni duzende :)

Nurdan Ozarslan said...

www.blogger.com adresinden kullanici bilgilerini girerek siteye giris yapabiliyorsun canim...

Songul Dogan Ger said...

Tasavvufta "Mursit ucmaz,(murit) ucurur" denir..Yani atesin icin de olan yanar da, icinde ates olan hem yanar hem yakar...Kubra Abla nin dedigi gibi..

Post a Comment